Wat is de hoofdstad van

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en is gelegen in het zuiden van het land. De stad is aan de rivier de Mekong gelegen en heeft ongeveer 2 miljoen inwoners.  Phnom Penh is een belangrijk toeristisch centrum van Cambodja en biedt bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis, de tuinen van het Wat Phnom-tempelcomplex en de Tuol Sleng Genocide Museum. De stad kent ook een levendig nachtleven en een bruisend uitgaansleven.

Bezienswaardigheden in Phnom Penh

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, is een stad met veel verschillende bezienswaardigheden. Hier vind je tempels, musea, monumenten en nog veel meer. Enkele voorbeelden van bezienswaardigheden in Phnom Penh omvatten het koninklijk paleis, het Nationale Museum, de Wat Phnom tempel en het Toul Sleng Genocide Museum. Deze laatste is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de recente geschiedenis van Cambodja.

De tempel van Angkor Wat

Een van de meest populaire bezienswaardigheden is de tempel van Angkor Wat. Deze tempel is een van de grootste en meest indrukwekkende in Cambodja. Het is ook een van de belangrijkste historische sites in de stad.

De Killing Fields van Choeung Ek

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, kun je een bezoek brengen aan de Killing Fields, of de velden des doods, van Choeung Ek. Dit is een herdenkingsplaats voor de slachtoffers van het Rode Khmer-regime. Het is een emotionele ervaring, maar wel een die iedere bezoeker van Phnom Penh zou moeten maken. Je kunt hier ook het stille water van de Mekong rivier bewonderen.

Het Tuol Sleng Genocide Museum

De stad was ooit het epicentrum van het Rode Khmer-regime en heeft sindsdien een aantal bezienswaardigheden opgebouwd die het bezoeken waard zijn, waaronder de velden des doods. Het Tuol Sleng Genocide Museum is een ander, indrukwekkend en informatief museum over het Rode Khmer-regime en de folteringen die plaatsvonden in de S-21 gevangenis. Het museum toont ook foto’s van overlevenden en hun families.

Wat Phnom

Wat Phnom is een tempel in Phnom Penh die een bezoek waard is. De tempel is een belangrijk religieus en historisch monument in Cambodja. Het is gebouwd op een heuvel waarvan de naam betekent “Heilige Heuvel”. In 1372 bouwde een vrouw, genaamd Lady Penh, de tempel op de heuvel om hulp te vragen bij het vinden van haar verloren kinderen. Tegenwoordig is de tempel een populaire toeristische attractie en een mooie plek om te bezoeken.

Independence Monument

Het Independence Monument, of het onafhankelijkheidsmonument, is een beeldhouwwerk in Phnom Penh dat ter ere van de onafhankelijkheid is opgericht. Het monument werd gebouwd in 1953 en is geïnspireerd op het Angkor Wat in Cambodja. Het staat symbool voor de vrijheid en onafhankelijkheid van het Cambodjaanse volk. Het Independence Monument is een populaire toeristische attractie en een mooie plek om te bezoeken.

Central Market

Central Market is een markt in Phnom Penh waar bezoekers kunnen genieten van de lokale kunst, cultuur en ambacht. De markt is een populaire toeristische attractie en een mooie plek om te bezoeken.

Uitgaan in Phnom Penh

De stad heeft een bruisend nachtleven met verschillende bars en clubs. Bezoekers kunnen er genieten van live muziek, dansen en socialiseren in de bars en clubs in de stad. Enkele van de populaire uitgaansgelegenheden in Phnom Penh zijn Club Cambodia, Heart of Darkness en Pontoon Club.

Natuur in Phnom Penh

De stad heeft ook verschillende parken en tuinen waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de natuur. Enkele van deze parken zijn Phnom Penh Riverside Park, Olympic Stadium Park en Wat Phnom.

Het klimaat in Phnom Penh

Phnom Penh heeft een warm, tropisch klimaat met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 27,5 graden Celsius. Het weer in Phnom Penh is heet en vochtig met een gemiddelde jaarlijkse relatieve vochtigheid van 83%. De meeste regen valt er in de maanden juni tot oktober. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 1.580 mm. Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen: een droog seizoen dat loopt van december tot april en een regenseizoen dat loopt van mei tot november. In het regenseizoen is het weer in Phnom Penh warm en vochtig, met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius. In het droge seizoen is het weer in Phnom Penh wat frisser, met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius. Er is minder neerslag in deze periode.
PHNOM PENH Het weer in Phnom Penh

Interessant