Wat is de hoofdstad van

Canberra is de hoofdstad van Australië

Canberra is de hoofdstad van Australië en wordt gezien als één van de meest welvarende en mooie steden in het land. Het is de thuisbasis van het Australische parlement en het hoofdkwartier van de Australische overheid. Canberra is een stad die gebouwd is rondom een aantal kunstwerken en musea, waaronder het Nationaal Museum van Australië, de Nationale Galerij van Australië en het Nationaal monument van Australië. Het is een favoriet uitje onder de inwoners van Australië en de hoofdstad heeft ook een aantal prachtige natuurgebieden om te verkennen, zoals het Tidbinbilla Nature Reserve en het Namadgi National Park.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Canberra

Canberra, de hoofdstad van Australië, is een levendige en geweldige plek om te bezoeken, met vele interessante bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden om te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Parlement van Australië en het Nationale Museum van Australië. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de National Gallery of Australia, de Royal Australian Mint en de National Zoo and Aquarium. Na een lange dag sightseeing is het heerlijk om te relaxen in een van de vele restaurants of cafés die Canberra te bieden heeft. Wil je liever wat actie? Bezoek dan een van de casino’s of geniet van een spannende show in het Canberra Theater Centre.

Twee grote natuurgebieden in Canberra

Canberra heeft twee grote natuurgebieden, het Tidbinbilla Nature Reserve en het Namadgi National Park, die beiden zeker een bezoek waard zijn. Het Tidbinbilla Nature Reserve is een klein natuurgebied met een diversiteit aan wildlife, waaronder kangoeroes, koala’s, wallaby’s en een aantal verschillende soorten vogels. Het Namadgi National Park is iets groter en hier kun je onder andere wandelen, mountainbiken en paardrijden. Beide gebieden zijn een prachtige plek om even weg te zijn van de stad en te genieten van de natuur. Voor de natuurliefhebbers is er genoeg te zien en te doen in Canberra. Het is een moderne stad met veel groen. Bezoek bijvoorbeeld de Cotter Dam en de Googong Dam. Er zijn ook verschillende wandel- en fietspaden in de stad te vinden, waarbij je de stad op een actieve manier kan verkennen.

Het Australian War Memorial

In Canberra is ook het Australian War Memorial te vinden, een indrukwekkend museum over de geschiedenis van Australië in de Tweede Wereldoorlog. Dit museum is zeker de moeite waard om te bezoeken, vooral als je geïnteresseerd bent in de oorlogsgeschiedenis.

National Gallery of Australia

De National Gallery of Australia is een kunstmuseum in de Australische hoofdstad Canberra. Het werd geopend in 1988 door koningin Elizabeth II. Het museum beschikt over een divers collectie van kunstwerken uit Australië en het Pacific-gebied. Het museum organiseert ook regelmatig tentoonstellingen van werken van bekende internationale kunstenaars. Het museum is een goede plek om kunst uit de hele wereld te bekijken en om meer te leren over Australische en Pacific-kunst.

Weer en klimaat in Canberra

Canberra is de hoofdstad van Australië en ligt in het zuidoosten van het land. Het klimaat van Canberra is gematigd met warme, droge zomers en koude, natte winters. De zomers zijn er vaak droog, met kleine hoeveelheden neerslag. De winters zijn kouder en meestal nat, met meer dan 300 millimeter neerslag per jaar. De gemiddelde temperatuur in Canberra is ongeveer 18°C. De temperaturen kunnen er sterk fluctueren, vooral in de zomermaanden.
CANBERRA Het weer in Canberra

Interessant