Wat is de hoofdstad van

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Het is de zetel van de federale regering van de Verenigde Staten en wordt gezien als het politieke hart van Amerika. Washington D.C. ligt aan de oostkust van Amerika, tussen Maryland en Virginia. De stad werd vernoemd naar George Washington, de eerste Amerikaanse president. Washington D.C. heeft een bevolking van ongeveer 700.000 inwoners. De stad is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele historische bezienswaardigheden, musea en monumenten. Washington D.C. is ook de thuisbasis van de Amerikaanse president en het Capitool.

Top 10 bezienswaardigheden in Washington D.C.

Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een historische en dynamische stad die vol zit met bezienswaardigheden. Washington D.C. biedt iets voor iedereen, of je nu houdt van geschiedenis, kunst, natuur of justitie. Hier zijn 10 top bezienswaardigheden die je niet mag missen als je in Washington D.C. bent.
  1. Het Witte Huis – Dit is het huis en kantoor van de Amerikaanse president. Het is een iconisch gebouw en een must-see als je in Washington D.C. bent.
  2. Het Capitool – Dit is het gebouw waar de Senaat en het Huis van Afgevaardigden bijeenkomen. Het is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis.
  3. Het Washington Monument – Dit is een monument voor de eerste Amerikaanse president, George Washington. Het is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Washington D.C.
  4. Het Lincoln Memorial – Dit is een monument ter ere van de zesde Amerikaanse president, Abraham Lincoln. Het is een indrukwekkend gebouw met een prachtig uitzicht over de stad.
  5. De Smithsonian Institution – Dit is een verzameling van 19 musea en galeries, waaronder het Air and Space Museum en het American History Museum. Het is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst of geschiedenis.
  6. Arlington National Cemetery – Dit is een nationale begraafplaats waar soldaten en oorlogsveteranen begraven liggen. Het is een indrukwekkende plek die een bezoek waard is.
  7. The National Zoo – Dit is een dierentuin die gratis toegankelijk is voor het publiek. Het is een leuke plek om een middag door te brengen met je familie of vrienden.
  8. Georgetown – Dit is een historische wijk in Washington D.C. met prachtige gebouwen en smalle straatjes. Het is een perfecte plek om te wandelen en de sfeer van de stad te voelen.
  9. The National Mall – Dit is een groot openbaar plein in het hart van Washington D.C. Het is een populaire plek voor toeristen en inwoners om te wandelen, te picknicken of gewoon even te ontspannen.
  10. The White House Visitor Center of het bezoekersbureau van het Witte Huis – Dit is een informatiecentrum over het Witte Huis. Het is een leuke plek om meer te leren over het huis en de geschiedenis ervan. Het bied functies zoals een rondleiding met audiogids, een virtuele tour door het huis, en een replica van het Oval Office.

Het klimaat in Washington D.C.

Het klimaat in Washington D.C. is gematigd met koude winters en warme zomers. Er valt weinig neerslag, maar de stad ligt in een vochtige regio. De zomerse temperaturen in Washington D.C. liggen meestal rond de 30°C, met uitschieters naar 35°C. De winters zijn er koud, maar niet extreem, met gemiddelde temperaturen rond het vriespunt. Sneeuwval komt er voor, maar is er zeldzaam.
WASHINGTON D.C. Het weer

Interessant