Wat is de hoofdstad van

Kaboel is de hoofdstad van Afghanistan

Kaboel, of ook gekend als Kabul, is al sinds het einde van de 18e eeuw de hoofdstad van Afghanistan, alsook de grootste stad van het land. De stad is gelegen in het noordoosten van het land Afghanistan, dat te vinden is in Zuid-Azië. Terwijl de stad constant werd getroffen door problemen zoals schade die veroorzaakt werd door oorlogen en conflicten, werden er daadwerkelijk torenhoge gebouwen en moderne winkelcentra gebouwd in dit vaak door oorlog verscheurde land.

Je kunt gemakkelijk zien dat de stad Kaboel veel renovatie en ontwikkeling ondergaat met de nieuwe gebouwen die er telkens opduiken, vermengd met de oude gebouwen die de stad haar uniekheid en charme geven.

Hamid Karzai International Airport

Reizen naar Afghanistan wordt nog steeds afgeraden. Controleer dus zeker het reisadvies, alvorens je naar het deze hoofdstad van Afghanistan wilt gaan. Om naar Kaboel te gaan, kun je vliegen naar de internationale luchthaven van Kaboel, genaamd Hamid Karzai International Airport.

In sommige landen zijn er een aantal luchtvaartmaatschappijen die naar Kaboel vliegen.

Reizen in Kaboel is gemakkelijk met de vele taxi’s die je er kan krijgen vanaf de luchthaven en het centrum van de stad. Het enige dat je bij deze taxi’s moet onthouden, is dat ze geen meters hebben en dat je mogelijk de prijs van je reis moet vastleggen voordat je instapt. De taxi’s zijn er geel gekleurd en je kunt zelfs zien dat sommigen ervan rondrijden zoals bussen, die onderweg op bepaalde plaatsen standaard passagiers oppikken en afzetten.

Belangrijke bezienswaardigheden in Kaboel

Wanneer je enkele van de beste plaatsen probeert te vinden om te bezoeken in Kaboel, zijn er enkele voorbeelden van plaatsen die je in jouw lijst moet opnemen. Sommige van de must-see plekken in de stad zijn het Old British Fort, het Nationaal Museum van Afghanistan met kunst en archeologische vondsten, het Darul Aman Palace, TV Tower Hill en de Ariana Graveyard.

Als je van souvenirs houdt en op zoek bent naar koopjes, wil je misschien de Da Afghanistan Bazaar bezoeken, waar je veel items kunt krijgen voor zeer lage prijzen. Tapijten, tulbanden, vesten en zelfs goud wordt er te koop aangeboden in deze bazaar. Onderhandelen wordt van je verwacht, dus je kunt proberen om de prijzen lager te krijgen als je iets vindt dat je leuk vindt.

Meer info over Afghanistan vind je op Goedkope rondreis.com

AFGHANISTAN WEER

Interessant