Wat is de hoofdstad van

Bangkok is de hoofdstad van Thailand

Khao San Road is een bruisende straat in de hoofdstad Bangkok


Door de ruim 8 miljoen inwoners en honderdduizenden toeristen is het altijd druk in Bangkok. Op geen enkele plek komt deze energie zoveel samen op Khao San Road. In deze straat van slechts een kilometer lang vind je hippe discotheken, felverlichte cocktailbarretjes en restaurants in alle kleuren en smaken.

De heksenketel die Khao San Road heet
Tijdens je vakantie in Thailand is een bezoek aan Khao San Road zeker de moeite waard. Je kijkt je ogen uit. Overal zie je rijdende tuk-tuks, neonlichten en nieuwsgierige toeristen. In de ochtend is er het er nog redelijk rustig. Vanaf ’s middags verandert de straat echter in een heksenketel. Op dat moment beginnen de marktkooplui hun stalletjes op te zetten. In de avond openen de kroegen en discotheken hun deuren tot een uur of 2 ’s nachts.

Wereldberoemde straat
Khao San Road is sinds enkele decennia erg in trek bij toeristen. De straat verwierf wereldfaam toen ‘The Beach’ er in 2000 werd opgenomen. De film met Leonardo DiCaprio trok veel bioscooppubliek, waarvan velen een bezoek brachten aan Khao San Road. Khao San Road is daarnaast de ideale plek voor backpackers. Vaak overnachten zij in een van de hostels in de straat. Het is dan ook niet verrassend dat Khao San Road veel winkels heeft die rugzakken en backpacks verkopen.

‘Ongekookte rijst’
De letterlijke betekenis van ‘Khao San Road’ is ‘ongekookte rijst’. Op deze bijzondere plek in Bangkok speelt eten dan ook een grote rol. Je treft er ontzettend veel kraampjes met de bijzondere Thaise gerechten. Zo kun je er bijvoorbeeld gefrituurde insecten proeven. Toch meer de behoefte aan Westers eten? In de afgelopen jaren zijn er steeds meer fastfood ketens in de straat gekomen, zoals McDonalds en de Burger King.

Oud gedeelte van Bangkok
Khao San Road heeft meer te bieden dan drukte en eetkraampjes. Het is ook een weg dat naar de culturele hoogtepunten van Bangkok leidt. De straat ligt namelijk in het oude gedeelte van de Thaise hoofdstad, dat ook wel ‘Rattanakosin’ wordt genoemd. Een wandeling van Khao San richting de ‘Phra Sumen Fort’ is bijvoorbeeld een aanrader. Dit 200 jaar oude fort werd gebouwd ten tijde van de stichting van Bangkok.

Backpackers
Khao San Road is de ideale plek voor backpackers. Vaak overnachten zij in een van de hostels in de straat. Het is dan ook niet verrassend dat Khao San Road veel winkels heeft die rugzakken en backpacks verkopen. Meestal ben je hier maar een paar tientjes voor kwijt. Hou er wel rekening mee dat de rugzakken vaak namaak zijn, en niet van een echt merk. Voor een langere reis is het echter zeer handig om er een aan te schaffen.

Thailand is echt een prachtig land om op vakantie te gaan en het is dan ook dat heel veel mensen keer op keer voor dit land als vakantieland kiezen. Je kunt erheen voor een backpack trip, maar ook als je gewoon wilt genieten en bijkomen op 1 plek is Thailand een perfect land. Het is zeer divers en heeft voor elk type reiziger wel wat moois te bieden. Het klimaat van Thailand is tropisch en dat houdt in dat het er best vochtig is, maar wel altijd goed warm. Gemiddeld is het zo’n 30 graden het hele jaar door. Het land kent verder 3 seizoenen. Je hebt het regen, droge en warme seizoen waarbij je niet perse qua reis aan hoeft vast te houden.

Vermijd het warme seizoen in Thailand

Als je kijkt naar de seizoenen dan zul je zien dat je de maanden maart tot en met juni, het warme seizoen, het beste kunt vermijden. De temperaturen in Thailand zijn dan extreem hoog en dat is niet echt heel comfortabel. Verder hangt het er vanaf wat je precies wilt doen om te bepalen welke reistijd het beste voor jou is. Voor het backpacken is het regenseizoen het beste seizoen. Dan kun je zo goedkoop mogelijk reizen. Dan zijn er minder mensen die ervoor kiezen om naar Thailand te gaan. Hierdoor zijn de overnachtingen goedkoper en betaal je ook minder voor excursies. Dit seizoen is van juli tot en met oktober en het is niet zo dat het constant regent. Je krijgt vooral te maken met korte buien.

Centraal Thailand bezoeken in het regenseizoen

Wil je voor lekker weer naar Thailand? Ga dan op vakantie naar het land tussen november en februari. In deze maanden zul je de meest aangename temperaturen kunnen beleven en is het heerlijk vertoeven. Het kan wel verschillen per gebied waar je naartoe reist wat de beste reistijd is. Als je naar centraal Thailand wilt, naar Bangkok bijvoorbeeld, kun je het beste in de maanden november tot en met februari of maart gaan. De temperatuur is dan het fijnst en je hebt hier en daar een keer een buitje. Hoewel het het regenseizoen heet, is het niet zo dat je enkel met regen te maken krijgt. Als het zo warm is als in Thailand, is zo’n buitje soms welkom.

Koeler en minder regen in het noorden van Thailand

Wanneer je ervoor kiest om naar het noorden van Thailand te gaan, dan zul je minder last hebben van regen dan bijvoorbeeld in het zuiden van het land is. Je zult dus in het regenseizoen veel minder last hebben van de regen dan in andere delen van het land. Het is daarnaast in het noorden ook wat koeler. Dit is vooral doordat er iets meer bergen in dit gebied zijn en bepaalde plekken hierdoor hoger liggen. Als je naar Noord-Thailand wilt dan kun je hier eigenlijk het hele jaar door wel naartoe. In augustus tot oktober valt er de meeste regen, maar op zich is het het hele jaar door prima vertoeven in het noorden van Thailand.

Buiten het regenseizoen naar het zuiden van Thailand

Wanneer je er voor kiest om je vakantie in het zuiden van Thailand te houden, dan zul je in een gebied zijn waar je de mooie eilanden Koh Phangan en Koh Samui kunt vinden. Als je van plan bent naar deze eilanden te gaan of een van de andere wat meer onbekendere eilanden, is het slim om buiten het regenseizoen te gaan. In het zuiden zul je namelijk het meest last van regen hebben, ook al zijn dit dan korte buien. Wil je graag genieten van de zon, zee, strand en zee in het zuiden van Thailand, dan kun je het beste tussen november en februari op vakantie gaan. De temperaturen in dit gebied zijn ook gemiddeld rond de 31 à 32 graden.

Bekijk het weerbericht voor je vertrekt

Voor je naar Thailand afreist, is het natuurlijk slim om alvast even naar het weerbericht voor je bestemming te kijken. Je kunt dit per plek bekijken, omdat het niet in het hele land hetzelfde is. Je zou ook op Facebook andere reizigers om tips kunnen vragen en mensen die op dat moment in het land zijn te vragen hoe het weer op dat moment in Thailand is. Zo heb je een realtime idee van het weer en weet je ongeveer wat je kunt verwachten als je aankomt.

Vermijd het massatoerisme en ga in het regenseizoen

In het kort, de beste reistijd voor Thailand is tussen november en maart. Over het algemeen is het tussen deze maanden goed vertoeven in het land zowel in het noorden, centraal als het zuiden van Thailand. Je kunt als je betaalbaar op reis wilt en het massatoerisme wilt vermijden het beste tijdens het regenseizoen naar Thailand. Dit is namelijk een rustige periode en zullen er minder toeristen zijn die dezelfde excursies als jij willen doen. De hotelovernachtingen zijn daarnaast in deze periode ook veel goedkoper en een beetje geld besparen is natuurlijk nooit verkeerd.

BANGKOK HET WEER IN BANGKOK .

Interessant