Wat is de hoofdstad van

Tokio is de hoofdstad van Japan

Tokio is de hoofdstad van Japan. Ze is gelegen in het Oosten van het land. Er is van alles te doen in Tokio, voor alle leeftijden en interesses. Of je nu houdt van winkelen, musea bezoeken, of gewoon rondkijken in de stad, Tokio heeft het allemaal. Een van de beste dingen aan Tokio is hoe goed georganiseerd alles is. De stad is schoon, veilig, en makkelijk te navigeren. De metro is er één van de beste openbaar vervoerssystemen ter wereld, en rijdt 24 uur per dag. Er zijn ook veel bus- en treinlijnen die je naar alle hoeken van de stad brengen. Tokio is ook een stad die constant in beweging is. Er zijn altijd nieuwe restaurants, winkels, en bezienswaardigheden die opengaan. Dit maakt het een perfecte bestemming voor een stedentrip, want je zult er nooit uitgekeken raken.

Een stedentrip naar Tokio

Tokio is niet alleen de hoofdstad van Japan, maar ook de grootste stad ter wereld. Er wonen zo’n 40 miljoen mensen in de stad en de agglomeratie. Als je van plan bent om Tokio te bezoeken, dan moet je zeker de volgende dingen doen:
 • Bezoek de Tokyo Skytree. Dit is het hoogste gebouw in Tokio, en biedt spectaculaire uitzichten over de stad.
 • Ga naar het Sunshine City Aquarium. Dit is één van de grootste aquaria in Tokio, en heeft een aantal unieke dieren die je nergens anders kunt zien.
 • Ontdek de grote winkelcentra in Tokio. Van Ginza tot Shibuya, er zijn allerlei winkels die je kunt verkennen.
 • Loop door de parken en tuinen in Tokio. De stad heeft tal van mooie groene plekken, waar je even kunt ontspannen en de natuur in kunt ademen.
 • Breng een bezoek aan de vele tempels in Tokio.
 • Bezoek de Greater Tokyo Area, de grootste metropool van Tokio
 • Ga naar de Tokiotoren. Dit is een 138 meter hoge toren met twee observatiedekken. Het is een van de meest herkende symbolen van Tokyo.
 • Bezoek Senso-jin één van de oudste en meest bezochte tempels in Tokyo. Het is gelegen in de Asakusa wijk en het herbergt vele kunstwerken en schatten.
 • Wandel naar de Meiji Jingu. Dit is een Shinto-heiligdom dat is gewijd aan de Meiji-keizer en zijn keizerin. Het is gelegen in een park in het hart van Tokyo.
 • Maak een wandeling in het Ueno Park. Dit is een groot stadspark in de wijk Ueno. Het is een populaire plek onder toeristen en het herbergt vele bezienswaardigheden, zoals de Ueno Zoo en het Nationaal museum van Tokyo.
 • Ontdek Akihabara, de elektronische wijk van Tokyo. Het is de plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar elektronische apparaten en anime en manga merchandise.
 • Maak een moment van stilte aan de Yasukuni Shrine. Dit is een nationaal monument dat is gewijd aan de soldaten die zijn gestorven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een emotionele plek die van belang is voor de geschiedenis van Tokyo.
Tokio is een prachtige stad met veel te bieden voor bezoekers. Buiten bovenstaande activiteiten, kun je ook nog een bezoek brengen aan het Nationaal Museum, het paleis van de Tenno en het Tokyo Disney Resort. Als je erover nadenkt om Tokio te bezoeken, dan is een stedentrip een perfecte manier om de stad te verkennen. Het is het belangrijke economische, politieke, culturele en educatieve centrum van Japan.

De moderne stad Tokio

Tokyo is een moderne stad die bekendstaat om zijn bruisende nachtleven, winkels en uitgaansgelegenheden. De stad heeft echter ook een geschiedenis die teruggaat tot meer dan 1000 jaar geleden. Tokio heeft een subtropisch klimaat, met warme, vochtige zomers en koele, droge winters. De stad kent veel regen, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van 1350 millimeter. Als je van plan bent om Tokyo te bezoeken, moet je weten dat er veel te zien en te doen is. In deze stad vind je alles, van historische bezienswaardigheden tot moderne wolkenkrabbers, en alles daar tussenin. Tokyo is ook een gastvrije stad, dus wees niet verbaasd als je een aantal aardige mensen tegenkomt tijdens je stedentrip. Tokyo biedt een unieke mix van oude en nieuwe culturen. Het is een plek waar je nooit uitgekeken raakt.
TOKIO Het weer in Tokio

Interessant