Wat is de hoofdstad van

Sri Jayewardenapura Kotte is de hoofdstad van Sri Lanka

De hoofdstad van Sri Lanka is Sri Jayewardenapura Kotte. De stad is gelegen in het zuiden van het eiland en is de thuisbasis van de Sri Lankaanse overheid. De stad heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals het fort van Sri Jayawardenapura en het huis van de president van Sri Lanka. Het weer in Sri Jayewardenapura Kotte is aangenaam het hele jaar door, met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden Celsius.

Sri Jayewardenapura Kotte is een kleine stad met ongeveer 200.000 inwoners. Het is een nieuwe hoofdstad, die in 1982 werd gesticht. De stad is vernoemd naar Sri Jayewardenapura, de hoofdstad van het oude koninkrijk Kotte. De stad biedt ook een aantal andere mogelijkheden, zoals winkels, restaurants en een aantal openbare parken.

Bezienswaardigheden in Sri Jayewardenapura Kotte

Sri Jayewardenapura Kotte is een stad in Sri Lanka met veel bezienswaardigheden. De stad ligt in de westelijke provincie, aan de rand van de commerciële hoofdstad Colombo en biedt veel historische bezienswaardigheden zoals het presidentieel paleis, het huis van de voormalige premier en het museumpark. De stad heeft ook een aantal mooie parken en tempels die bezoekers kunnen bezoeken.

Wat te doen in Sri Jayewardenapura?

Sri Jayewardenapura Kotte is de hoofdstad van Sri Lanka en het administratieve centrum van het land. De meeste toeristen bezoeken de stad om de historische bezienswaardigheden te zien en om er te genieten van de gastvrije sfeer. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen in Sri Jayewardenapura Kotte, afhankelijk van je interesse.

Als je van geschiedenis en cultuur houdt, kun je een bezoek brengen aan de vele musea en monumenten in de stad, waaronder het Nationaal Museum, de Kelaniya-tempel en het Viharamahadevi-park. Als je meer interesse hebt in de natuur en dieren, kun je een bezoek brengen aan het Yala-natuurpark, het Galle-fort en de Horton-plains. Er zijn ook een aantal andere populaire meren in de stad, zoals het Talangama-meer en het Diyatha-meer.

De Kelaniya-tempel

Kelaniya is een Hindoe-tempel in Sri Lanka, gelegen in de stad Kelaniya, net buiten de hoofdstad Sri Jayewardenapura Kotte. De tempel is gewijd aan Vishnu en staat bekend om zijn prachtige beeldhouwwerk en schilderingen. Het is een populaire toeristische plek en trekt veel bezoekers uit India en andere delen van de wereld.

Viharamahadevi-park

Het Viharamahadevi-park is een park in Colombo, Sri Lanka, vlakbij de hoofdstad Sri Jayewardenapura Kotte. Het park is vernoemd naar de moeder van de hertog van Polonnaruwa, Viharamahadevi. Het park is 11 hectare groot en is een populaire bestemming voor wandelaars, joggers en natuurliefhebbers. Het park heeft een aantal mooie wandelpaden, fonteinen en beelden. Er is ook een kleine dierentuin met een aantal exotische dieren aanwezig. Het park is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Diyatha Uyana

Diyatha Uyana is een groot stadspark in Sri Jayewardenapura Kotte. Het is een populaire toeristische bestemming, en er zijn vele activiteiten te doen in het park, zoals wandelen, fietsen, picknicken, en vaartuigen bekijken.

Kotte Rajamaha Viharaya

Kotte Rajamaha Viharaya is een boeddhistische tempel in Sri Lanka. Het is een van de meest bezochte tempels in het land en trekt veel toeristen. De tempel is gelegen in de stad Sri Jayewardenapura Kotte, de hoofdstad van Sri Lanka. De tempel is gebouwd in de 15e eeuw door koning Parakramabahu VI. Het is een van de grootste tempels in Sri Lanka en herbergt een aantal relikwieën, waaronder een boeddha beeld. De tempel is open voor bezoekers van alle leeftijden en biedt een aantal voorzieningen, zoals rondleidingen, boeddhistische lessen en meditatieklassen.

SRI JAYAWARDENEPURA KOTTE Het weer .

Interessant