Wat is de hoofdstad van

Praag is de hoofdstad van Tsjechië

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en de grootste stad van het land. Het is gelegen in het midden van Tsjechië, aan de rivier de Moldau. De stad heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn prachtige historische bezienswaardigheden. Praag is een populaire toeristische bestemming en wordt elk jaar door miljoenen mensen bezocht. Er zijn vele verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in Praag, waaronder de Prachtige Burcht, het oude stadscentrum en de Karlstejn Castle.

Bezienswaardigheden in Praag

Praag is een historische stad met veel bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is de Praagse Burcht, een enorm kasteel met vele torens en kamers. Andere bekende bezienswaardigheden zijn het oude stadsgedeelte van Praag met de prachtige straten en gebouwen, en de kerk van Sint-Nikolaas met zijn hoge toren. Ook de joodse wijk van Praag is een bezienswaardigheid, met de oude synagoge en de joodse begraafplaats. Praag is een levendige en historische stad in Tsjechië.

Activiteiten in Praag

Praag is een historische stad die vol mooie bezienswaardigheden en unieke ervaringen zit. Praag heeft beroemde gebouwen zoals het Praagse Kasteel, de Karelsbrug en de Tynkerk. Er zijn veel geweldige restaurants in Praag, en de stad heeft ook een bruisend nachtleven. Winkels in Praag zijn gevuld met kunstwerken, boeken, en andere unieke items. Praagse activiteiten voor kinderen bevatten het bezoeken van de Praagse zoo, de Vltava rivier cruises, en het Museum voor beeldende kunst.

De Praagse burcht

De Praagse Burcht is een kasteel in de Tsjechische hoofdstad Praag, welke gelegen is op de linkeroever van de Moldau-rivier. Het kasteel staat op een heuvel en is daardoor goed te zien. Het kasteel is een van de grootste kastelen ter wereld en heeft ook een aantal bezienswaardigheden, zoals de Sint-Vituskathedraal, de Spaanse Synagoge en de Gouden Straat. Het kasteel is opgebouwd rondom drie pleinen. Het kasteel is gelegen op een heuvel in de wijk Hradcany. De Praagse Burcht wordt sinds de 10e eeuw bewoond door Tsjechische koningen en later door koningen van de Bohemen. In de 14e eeuw werd het kasteel uitgebreid met de Sint-Vituskathedraal. De kathedraal is de grootste kerk in Tsjechië en is een van de meest bezienswaardige gebouwen van Praag. Ook de Spaanse Synagoge en de Gouden Straat zijn de moeite waard om te bezoeken.

De Karelsbrug

De Karelsbrug is een historische brug in Praag, Tsjechië, die de Moldau-rivier overspant. Het is de oudste brug van de stad en ze stond bekend als de Steenbrug tot het jaar 1841. De brug is 670 meter lang en 10 meter breed en bestaat uit 16 boogspanschepen en 3 torens. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in Praag en ze wordt elk jaar dan ook door miljoenen mensen bezocht. Elke dag lopen er duizenden mensen over de brug en er zijn altijd mensen die op de brug staan te fotograferen.

De Tynkerk in Praag

De Tynkerk in Praag is een rijksmonument uit 1365. Het is een van de oudste en meest bezienswaardige kerken in Praag. De naam Týnkerk komt van de beroemde 19e-eeuwse Tsjechische kunstschilder Karel Jaromír Erben, die de kerk 22 jaar lang als zijn atelier gebruikte. De kerk is gelegen in het hart van het historische centrum van Praag, op de Oude Stadshaven. De Tynkerk is een gotische kerk met een hoge toren die uitkijkt over de Moldau-rivier. De kerk is gebouwd in de 14e eeuw en is sindsdien diverse keren gerestaureerd. De Tynkerk is een populair toeristische attractie en wordt jaarlijks door duizenden bezoekers bezocht. De kerk is open voor het publiek en er zijn regelmatig rondleidingen. De kerk is ook een populaire plek voor fotografen en filmers. De kerk is een prachtig gebouw met veel mooie details. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Tynkerk als je in Praag bent!
PRAAG Het weer

Interessant