Wat is de hoofdstad van

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen

Manilla is de hoofdstad van de Filipijnen. Het is een kosmopolitische stad met een mix van moderne en koloniale architectuur. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals het Rizal Park, Intramuros en Chinatown. De stad is ook een belangrijk zakencentrum en heeft een bruisend nachtleven.

Top 10 bezienswaardigheden in Manilla

Als je op zoek bent naar bezienswaardigheden in Manilla, hoef je niet verder te zoeken. Wij geven jou de top 10 populaire bezienswaardigheden in Manilla mee, die je niet mag missen. Van historische bezienswaardigheden tot moderne attracties, er is genoeg te zien en te doen in Manilla.

  1. San Agustin Church – Dit is een van de oudste en meest indrukwekkende kathedralen in Manilla, gebouwd in 1571 door de Society of Jesus. Het is een Unesco-werelderfgoed en bevat een museum met een prachtige collectie kunst en archeologische vondsten.
  2. Fort Santiago – Dit fort is gebouwd in 1571 door de Spanjaarden en diende als gevangenis voor vele grote historische figuren, waaronder de nationale held Jose Rizal. Tegenwoordig is het een populair toeristische trekpleister en herbergt het Rizal Shrine Museum.
  3. Chinatown – Een bezoek aan Manilla is niet compleet zonder een bezoek aan Chinatown. Het is een van de oudste en meest levendige wijken van de stad, vol met kleine winkels en eettentjes. Neem de tijd om rond te slenteren en te genieten van de sfeer.
  4. Het Nationaal Museum – Dit museum is een must-see voor elke bezoeker van Manilla. Het herbergt een schat aan kunst en historische voorwerpen die de geschiedenis van de Filipijnen weerspiegelen. Er is ook een planetarium en een natuurhistorische sectie gelegen.
  5. Intramuros – Een bezoek aan de historische wijk Intramuros is een andere Must-Do in Manilla. Het is een ommuurde en autovrije wijk die de oude Spaanse stad voorstelt. Er zijn vele bezienswaardigheden, waaronder de San Agustin Church en Fort Santiago.
  6. Malacanang Palace – Dit is het officiële residentiële huis van de president van de Filipijnen. Het is een indrukwekkend gebouw met een rijke geschiedenis. Tegenwoordig is het open voor het publiek om te bezichtigen.
  7. Het Ayala Museum – Dit museum, gelegen in het hart van het zakencentrum van Makati, biedt een unieke kijk op de geschiedenis en cultuur van de Filipijnen. Het herbergt een grote collectie kunstvoorwerpen, foto’s en documenten. Er is ook een planetarium en een theater aanwezig.
  8. Het Manila Ocean Park – Dit is een populaire dagtocht bij kinderen en volwassenen. Het ocean park biedt een scala aan activiteiten, waaronder aquatische shows, snorkelen, duiken en zwemmen met dolfijnen.
  9. Het American War Memorial Cemetery – Dit is een indrukwekkende herdenkingsplaats met meer dan 17.000 graven van Amerikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gestorven. Het is een rustige en serene plek die een bezoek waard is.
  10. De Binondo Church – Dit is de oudste Chinatown-kerk in de wereld en werd gebouwd in 1596. Het is een prachtig gebouw met een rijke geschiedenis. Tegenwoordig is het een populaire toeristische trekpleister.

Weer en klimaat in Manilla

Het weer en klimaat in Manilla is tropisch en heet. De zomermaanden zijn er vaak erg vochtig. De gemiddelde maximumtemperatuur is in de zomermaanden 31,5°C en de minimumtemperatuur is er dan rond de 23,9°C. De koudste maand is januari met een gemiddelde maximumtemperatuur van 28,8°C en een minimumtemperatuur van 20,2°C.
Manilla kent twee regenseizoenen. Het regenseizoen van juni tot augustus is het natste, met een gemiddelde neerslag van 447,5 mm. Het tweede regenseizoen is van november tot januari en is iets droger met een gemiddelde neerslag van 322,1 mm.
Manilla is gevoelig voor tyfoons, die doorgaans tussen juni en oktober voorkomen. De stad heeft echter geluk gehad de laatste jaren en is minder getroffen geweest dan andere delen van het land. Dit komt door het weer en klimaat in Manilla, dat ermee helpt om de stad te beschermen.
Er wordt ook wel eens gezegd dat Manila een troostend klimaat en weer heeft, wat betekent dat de stad meestal beschermd is tegen natuurrampen. Het klimaat in Manilla is tropisch, met hete en vochtige temperaturen gedurende het grootste deel van het jaar.MANILA Het weer

Klik hier voor meer info Filipijnen


Interessant