Wat is de hoofdstad van

Amman is de hoofdstad van Jordanië

Amman is de hoofdstad van Jordanië en wordt gezien als het politieke, economische, culturele en religieuze centrum van het land. De stad is gelegen in het westen van Jordanië, in het hart van de Arabische woestijn en heeft een bevolking van ongeveer 4 miljoen mensen. Amman is een favoriete toeristische bestemming vanwege zijn schilderachtige historische district, archeologische sites, musea, sjeiks, kastelen en moskeeën. Het is ook een belangrijk educatief centrum, met een aantal grote universiteiten en colleges.

Een oude en moderne stad

Amman is de grootste stad van Jordanië. De stad is gelegen in het noordwesten van het land, in een vallei tussen de woestijn van de Arabische woestijn en de Anti-Libanonbergen. Amman is een van de oudste bewoonde steden ter wereld, met een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Amman is een van de modernste en meest kosmopolitische steden in het Midden-Oosten. Amman is een veilige en aangename stad om in te leven en te werken, en biedt een hoog niveau van infrastructuur en dienstverlening.

Amman bezienswaardigheden

Amman is gelegen in het Midden-Oosten en is de hoofdstad van Jordanië. Het is een van de meest bezochte toeristische steden in Jordanië en enkele bezienswaardigheden zijn onder meer de Romeinse ruïnes, het Kasteel van Amman, het Aqaba Fort en het Jordan Valt Museum. De topbezienswaardigheden van Amman zijn:
  • De Romeinse ruïnes: deze ruïnes zijn een van de best bewaarde overblijfselen van het oude Romeinse Rijk en zijn zeker een bezoek waard.
  • Het Kasteel van Amman: dit kasteel is een mooi voorbeeld van de Arabische bouwkunst en is zeer indrukwekkend.
  • Het Aqaba Fort: dit fort is een van de best bewaarde forten in het Midden-Oosten en is zeker een bezoek waard.
  • Het Jordan Valt Museum: dit museum is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Jordaanvallei en de strijd die hier heeft plaatsgevonden.

Activiteiten in Amman

Amman is een populaire toeristische bestemming in Jordanië, met een verscheidenheid aan activiteiten waarvan zowel toeristen als inwoners kunnen genieten. Er zijn verschillende musea, historische sites en natuurlijke bezienswaardigheden om te bezoeken, evenals een aantal uitgaansgelegenheden en winkelcentra. Een van de meest populaire activiteiten in Amman is het bezoeken van de Amman Citadel, een versterkt fort dat dateert uit de 7e eeuw voor Christus. Het gebied rond het Fort bevat ook een aantal andere historische sites, zoals de Roman Temple of Hercules en het Oude Amman Stadion. Andere populaire musea in Amman zijn het Nationaal Archeologisch Museum en het Jordan Museum of Popular Tradition. Voor diegenen die graag in de natuur zijn, is een bezoek aan het Mujib Natuurreservaat een must. Het is gelegen in dezelfde canyon als de Dode Zee en biedt een unieke kans om de canyon te verkennen. Andere natuurgebieden in Amman omvatten het King Abdullah II Bin Al-Hussein Natuurpark en het Raghadan Amber Park. Amman heeft ook een levendige uitgaansscene, met een aantal populaire nachtclubs en bars. Het Tabarbour gebied is populair onder inwoners en toeristen, met een verscheidenheid aan restaurants en cafés. Er zijn ook een aantal grote winkelcentra in Amman, waaronder de Abdali Mall en de City Mall.
AMMAN Het weer

Interessant