Wat is de hoofdstad van

New Delhi is de hoofdstad van India

New Delhi is de hoofdstad van India en is gelegen in het noordwesten van het land. De stad is een belangrijk administratief, cultuur- en economisch centrum van India. New Delhi is ook de thuisbasis van vele nationale en internationale organisaties. De stad heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn monumenten, tempels, musea en parken. New Delhi biedt ook een unieke mix van moderne en traditionele architectuur.
New Delhi, de hoofdstad van India, is een van de meest toeristische steden ter wereld. Internationale toeristen gaan er naartoe om de schoonheid van de stad te aanschouwen, maar ook om zaken te doen of om een bezoek te brengen aan de vele internationale organisaties die zich hier bevinden.

India Rondreizen

Bezienswaardigheden in New Delhi

New Delhi heeft enkele leuke en mooie bezienswaardigheden. Hier volgt een lijst met de beste bezienswaardigheden in New Delhi.

  1. Red Fort is een fort dat in de 17e eeuw door maharaja Shah Jahan werd gebouwd. Het fort is een UNESCO-werelderfgoed en is een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen.
  2. Jama Masjid is een van de grootste en meest indrukwekkende moskeeën ter wereld. Het werd gebouwd in de 16e eeuw door maharaja Shah Jahan. Het is de grootste moskee in New Delhi en biedt plaats aan duizenden gelovigen.
  3. De India Gate is een Nationaal Monument dat in 1931 werd gebouwd ter herdenking van de Indianen die vochten in de Eerste Wereldoorlog. Het is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in New Delhi. De India Gate is een symbool van de Indiase nationaliteit en de Indiase cultuur.
  4. De Qutub Minar is een toren die werd gebouwd in de 12e eeuw door maharaja Qutub-ud-din Aibak. Het is de hoogste toren van India, met de oudste en hoogste muren. De Qutub Minar is een van de meest bezochte toeristische attracties in New Delhi. Het is een toren van 73 meter hoog en 5 verdiepingen. De toren bevat een moskee en een mausoleum
  5. Humayun’s Tomb is een graf dat werd gebouwd in de 16e eeuw voor maharaja Humayun. Ook dit graf is een UNESCO-werelderfgoed.
  6. De Lotus Tempel is een tempel die werd gebouwd in de 20e eeuw. Het is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in New Delhi. De tempel is zo ontworpen dat hij lijkt op een lotusbloem.
  7. De Akshardham tempel is een tempel die werd gebouwd in de 21e eeuw.

Weer en klimaat in New Delhi

In New Delhi, India, is het weer heet en droog gedurende de meeste maanden van het jaar. De zomermaanden zijn het meest gunstig voor bezoekers, met temperaturen die meestal niet boven de 35 graden Celsius komen. Er valt echter weinig neerslag in de zomer, dus het kan erg stoffig en droog zijn. De wintermaanden zijn koud en kunnen vrij nat zijn, met temperaturen die soms onder de 0 graden Celsius dalen.
New Delhi is een stad die gelegen is in Noord-India. New Delhi wordt gekenmerkt door een subtropisch klimaat met vier verschillende seizoenen. Het weer in de stad is erg droog van oktober tot maart, met weinig neerslag tijdens deze periode. De temperatuur kan er dan ‘s nachts flink dalen en het kan er dan ook mistig zijn. De zomermaanden zijn er heet en vochtig, met temperaturen die vaak boven de 40 graden Celsius uitkomen. In de loop van de dag kan de zon er flink verwarmen, zelfs in de winter.NEW DELHI Het weer

Klik hier voor meer info over India Rondreizen


Interessant